Välj en sida

Det är fredag och jag har en efterlängtad ledig dag. Med flytt och jobb och allt vet vad så är varje dag fylld med saker att ta tag i. Det där att vila tycks ha blivit ett minne blott. Men så säger också kroppen att nu måste den vila, eller i alla fall ta det lite lugnt. Så det ska jag försöka göra idag. Men det är som sagt svårt när en har ett stort hus att fixa i…

Just nu har vi alltså två hem. Ett i en lägenhet som sakta håller på att tömmas, men det är här vi sover och utgår ifrån. Samtidigt har vi huset i Rå som sakta fylls med vårt bohag och där vi snart kommer bo i på riktigt. Det är rörigt på båda ställen så som det blir med flytt men jag försöker inte låta det störa även om det är svårt. På samma gång så är den här långsamma övergången från lya till hus ganska bra för det är ju ändå ett stort steg att ta och livet kommer ju förändras på många sätt. Vardagssysslor blir annorlunda, det enkla liv vi levt ställs på sin spets och all tid vi tycks ha haft för oss själva blir fylld med annat att göra. Det kan kännas lite läskigt men jag är också så redo att göra det här och jag känner att varje moment är ett välkommet sådant, det är livet jag vill leva, i ett hus på en gård med naturen in på knuten. Där grödorna växer alldeles utanför och där lugnet råder. Där en kan påta på allena, göra som en vill, precis som en vill.

dis (1 av 4)

dis (4 av 4)

Veckan som gått har alltså innehållit flytt för det mesta och jobb. Men i onsdags åkte jag iväg till Torsåker i Kramfors för att fota och skriva om ett feministiskt byggläger som Terez och Linda höll i. Åkte dit i hopp om att få lite material att skicka ut men det är ju sommar och de flesta redaktionerna går på halvfart men jag provar i alla fall så får vi se. Det var en härlig stämning på lägret, de hade bjudit in sexton, främst kvinnor och HBTQ-personer. För att ge dem en fredad och lugn miljö att prova på olika hantverk så som att slipa lie, kitta fönster, bygga pumphus och fixa cyklar.

byggläger (1 av 6)

Jag som kommer behöva renovera mina egna fönster snart passade på att få lite kunskap av Terez som själv är självlärd. De andra som var där hade kommit från bland annat Stockholm, Norrköping, Luleå och från närområdet. Att erbjuda kunskap samtidigt som man får hjälp med att fixa saker på sin gård är en fin kombination som jag tror fler och fler satsar på. Speciellt på landsbygden där behöver man hjälpas åt för att orka med.

Jag blev också bjuden på både lunch och middag av deltagarna som turades om i köket. En go och trevlig stämning och jag tror alla kände sig trygga och välkomna. Nu funderar jag själv på att vi kanske borde hålla något liknande när våra fönster ska renoveras och huset målas om. Ja vi får se om det blir så.

byggläger (2 av 6)

byggläger (4 av 6)

byggläger (6 av 6)

byggläger (3 av 6)

Nu ser jag framemot en lugn helg med lite påtande här och där, men framför allt vila och promenader i skogen. Önskar en trevlig helg!

byggläger (5 av 6)

dis (2 av 4)