Välj en sida

Högsommarvärme har slagit till och det är faktiskt för varmt för att vara ute. Så jag passar på att göra en veckolista istället. Har bunkrat upp skydd mot solen som steker på fönsterrutan framför mig men det är varmt ändå. Och nej man får inte klaga på det fina vädret! Bara jag håller mig i skuggan så känns det nog bättre.

Idag tog jag en ledig dag från kontoret för värmeslag + PMS är ingen bra kombo. Min hjärna liksom fungerar inte och kroppen känns stel och tung. Så det blir en vilodag helt enkelt och nya friska tag imorgon. Sen väntar en långhelg med jobb i stan på gruppboendet. Sista rycket innan sommaren vilket känns så skönt! Nu när jag jobbar deltid på kontor och håller på att starta eget så vill jag ha så lite annat som möjligt. + allt att jag vill fokusera på annat som händer framöver. Men pengar behöver jag ju också, tyvärr..

IMG_4075

I veckan har jag tagit mig i mål efter en tuff löpning på 11 km. Jag och sambo sprang Vildhussloppet, som gick av stapeln i Hammarstrand och avslutades vid Döda Fallet. Superfin natur med tuffa bitar att ta sig an. Det började med två/tre kilometer längsmed en grusväg, sen lite skogsterräng därefter kom en svagt lutande asfalterad väg på 2-3 kilometer som var så seg! Efter den kom skogsterräng igen och det gick nedför, då flög jag fram men kanske gick ut för hårt för de hade varnat att spara på krafterna till sista biten, och det hade inte jag det kom en lite tuffare terräng med lite stigning, mycket trädrötter, stenar och leriga partier. Bena kändes som gummi. Och det värsta var slutet som var trappsteg i flera ansatser upp till mål, nej jag hade ingen kraft kvar då så gick den sista biten upp. Trodde jag skulle dö i mål. Men jag kom i mål och på helt ok tid ändå. 1, 23 minuter = 7,5 min per kilometer. När jag sprang Tjejmilen och Premiärmilen låg jag på 56 + 58min / 1 mil = 5,6 min per km men de sträckorna kändes ju som enkla jämfört med den här, + att jag gick uppför. Så jag är nöjd. Kom ändå på 7 plats bland kvinnor.

IMG_4077

Mindre bra var att jag skulle jobba natt efter och hann inte sova så det blev en lååång natt med tändstickor i ögonen för att hålla mig vaken. Fy. Sov inte heller dagen efter, 3 timmar lyckades jag innan jag gav upp. Så nattjobb är nog inget för mig,  tar för många dagar att komma ikapp.

I veckan skickade jag in allt som Skatteverket ville ha svar på i ansökan om F-skattsedel. Alltså de vill ju veta så mycket, hur mycket jag kommer dra in osv. och jag måste gå med vinst. Hörde även att de blivit hårdare, typiskt. Men samtidigt får det mig att verkligen fundera, och jag blir i alla fall inte avskräckt. Så jag gjorde flera kalkyler på hur det skulle kunna se ut, hoppas de blir nöjda. Men förväntar mig att behöva justera och göra om ett och annat.

Jag har läst ut en bra inspirerande bok av Kajsa Ingemarsson, Den magiska gnistan. Handlar om kreativitet och är skrivet på ett sätt som verkligen tilltalade mig. Väckte många tankar och insåg att jag måste göra det jag gör. Det är min väg att gå just nu.

21052016-IMG_3219

På tåget till Stockholm för snart två veckor sedan lyssnade jag också på några bra poddar jag gärna vill tipsa om en som jag blev tipsad om av Louise, nämligen den här podden med Made By Mary intervjuad av Better blogger, och Women of the Hour med Lena Dunham i spetsen.

Nej nu håller jag på att smälta bort, vi hörs hörni!

21052016-IMG_3220