Välj en sida

Då var det dags för ett kast bakåt i tiden, nämligen veckan som gått. Det är tisdag, jag har börjat mitt nya jobb, ikväll ska jag packa för en efterlängtad resa och jag ska innan dess hinna tvätta hår, raka ben och ladda ner bra poddar. Men först, här är vad som hänt:

 

Det roligaste som hänt är ännu lite hemligt. Men vi kan säga att det handlar om något jag längtat efter länge. Återkommer om det.

Det näst roligaste är att min artikel om utställningen i Näsåker kom med i Allehanda. Det är bara början tänker jag.

14052016-IMG_3129

14052016-IMG_3097

Jag började mitt nya jobb i går, nämligen på Urkults kontor. Ska jobba där hela sommaren, ordna med diverse vara typ kontorsvärd. En helomvändning från det planerade sommarvicket på äldreboendet som jag dock kommer ta lite strö pass på, för att dryga ut kassan. Men om jag bara kan jobba på Urkult och göra lite annat skoj så låt gå!

09052016-IMG_2976

Det har varit manusstopp på Byabladet och jag har levererat massor. Lite mer än tänkt från början och det har tagit sin tid. Faktum är att jag förra veckan var lite för trött i skallen för det var mycket sociala aktiviteter med. Men kul också förstås. Bara det att det tar på krafterna. Men min resa kommer ge mig mycket tror jag. Hursomhaver. Ska bli kul att se resultatet av allt arbete i tidningen snart.

Jag har jobbat natt.

13052016-IMG_3079

13052016-IMG_3057

13052016-IMG_3083

13052016-IMG_3066

Hängde med Eva-Lotta och Uffe på föreläsning i Kramfors. På ett mysigt ställe som heter Allsta Gård, där har de odlingar, lamadjur, får och ett kretsloppshus där vi höll till. Stället drivs av ett trevligt par (som jag inte minns namnen på) de lagar god mat och hembakt bröd.

13052016-IMG_3093

Jag fick ett litet fotouppdrag som kommer bli affisch så småningom. Som betalning får jag massage det ser jag verkligen framemot. Och det är ett dilemma så här på landsbygden att ha eget litet företag, folk har inte råd eller förstår inte att saker kostar. Så jag har lite funderingar på hur jag ska göra med mitt företag och en sak kan ju vara att ta betalt i gentjänst eller som beställaren kan ge istället för cash. En annan modell är att erbjuda att betala det man har råd med. Finular vidare på det.

Igår hade vi gårdsstädning i hyreshuset där jag bor, som förövrigt är bästa gemenskapen jag någonsin haft i hyresrätt. Vi samlades en skara grannar och krattade, sopade, fixade och donade. Dorte hade bjudit dit våra nya grannar, asylsökarna som bor på hotellet. De högg in och hjälpte till och vips så var vi klara. Ett fint sätt att bryta barriärer, avslappnat och även om man inte kan språket så kan man prata med kroppen. Just ja har även skrivit en krönika om det.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste ju bli klar med allt inför imorgon. Kommer vara offline fram till på söndag det ska bli så skönt det med.  🙂