Välj en sida

Sitter i en lägenhet som ekar tomt sånär på de sista som ska packas ner. Känns lite overkligt att vi ska flytta igen även om det denna gång bara är en liten bit härifrån. Har ännu inte sovit i huset som tänkt, annat har kommit emellan som återhämtning och bad i älven, så första natten blir imorgon då vi tar dit våra möbler.

IMG_4350

Att läsa och dricka iskaffe är bra för själen.

Igår när jag packade alla de där små sakerna som aldrig tycks ta slut, det som hamnar lite här och där, i lådor där det finns plats, så ville jag bara bli av med allt. återigen den där känslan av att äga för mycket, saker som bara är en börda speciellt vid flytt. Bra att ha saker. Minnen. Den här ska jag laga-saker. Fan vad mycket skrot vi har samlat på oss. Och min rädsla är att mer kommer nu när vi bor i ett stort hus. Men jag känner verkligen att det måste bli en sanering, en genomgång av allt som ska bort. Allt som inte fyller en funktion längre eller som inte används. Trasigt måste lagas direkt eller slängas. Och det vi sparar ska vi spara max ett år har det inte använts åker det. Det ska sorteras in i fack och lådor så man slipper leta. Det finns ett ord. Organisera. Jag vill organisera mitt hem.

Men jag vet ju. När jag står inför uppgiften blir den inte av. Vi tar det sen. Vi tar det sen. Så glöms det bort. Det är väl så här människan fungerar, allt jobbigt skjuter man gärna upp. Men intentionen finns där i alla fall. Alltid något.

IMG_4297

En plats som kommer bli en favorit i nya hemmet, i fönstret med utsikt över ägorna. Måste se till att hålla denna plats fri från jox. 

IMG_4313

Folkbärs i bersån. Eller ja, på min nygjorda bänk till surret av myggorna. 

Veckan som varit då? Jag var tvungen att kolla i kalendern för jag kom inte på något annat än att hålla på och packa och dona.

Jag har i alla fall lagt upp bilder på Printler i hopp om att få sälja några. Men det är nog svårt att sticka ut där. Planen är att ställa ut några bilder och se om det finns intresse. Gå in här och kika!

I lördags var det partaj på byn, med öltält och livemusik jag passade på att ta mig ett glas vin och dansa till coverbandet. Det är ju så typiskt att kvinnorna är dem som dansar först shejkar loss tillsammans i en ring.

Annars så är det mest att försöka ta tillfällen att njuta av sommaren när den dyker upp i små sjok, bada, slappa. Försöker ha någon slags rutin om morgnarna med yoga och skrivtid innan jag går till deltidsjobbet. Men nu siktar jag på flytten imorgon och att äntligen få sova i vårt nya hem. Vårt hem. Hus med trädgård. Stora jordgubbar, hallon och svartvinbärsbuskar, smultron och perenner. Ett äppelträd. En skog. En plats att skapa på.

IMG_4314

Jag ska precis som fjärilen suga musten ur det bästa av den här sommaren..