Solenergi, livet och ett recept.

IMG_2696

Jag tänkte köra i gång med bloggen! Nu när jag vaknat ur vinterdvalan och äntligen får känna solens strålar väcka min lust till att skriva och upptäcka livet igen. Solen. Som vi har saknat den! Det är ju inte så konstigt att man blir trött och omotiverad när man vaknar till en grå tung massa varje dag, orkar ingenting, vill ingenting, men vilken skillnad sen när det helt plötsligt blir ljust, det är som att slå på strömmen i ens kropp. Helt plötsligt vill jag ut, ut i naturen, röra på mig, äta lättare mat och bara njuta.

Och det känns mer än behövligt just nu. Att få njuta. Njuta av livet även om det inte är som jag allra helst skulle vilja. Jag lär mig att ta varje dag som den kommer, prioritera mig själv och min närmaste kompanjon. Göra det som jag måra bra av, skita i det som jag tror jag måste göra. För det är bara sådant jag lastar på mig själv. Onödig börda. Jag vill gå med lätta steg, trippa fram, titta uppåt istället för ner. För ett år sedan vet jag att jag mådde precis tvärtom. Då hade jag en flera kilotung ryggsäck att bära på och det blev bara tyngre. Innan sommaren kom orkade jag inte bära den mer och det visade sig behöva bli en flera månader lång återhämtning. På hösten återgick jag till arbetet men med andra uppgifter, jag tog det lugnt, försökte låta min ansvarsfulla och duktiga sida vila, svårt men nödvändig. Sedan dess har jag pratat med många angående just det. Att vara den duktiga tjejen. Som inte vet sina egna gränser. Sitt eget bästa. Som varje dag stänger dövörat till sina innersta känslor. Idag går jag hos en bra terapeut, hon gräver i min barndom hittar mönster, ifrågasätter och får mig att förstå varför jag reagerar och gör som jag gjort i så många år. Men mer om det en annan dag!

Idag är jag arbetslös. Eller arbetssökande. Det har gått sjuttio dagar. Och jag trodde verkligen inte att det skulle vara så svårt att få ett nytt jobb. Det blir svårare och svårare att hålla modet uppe, att dagligen läsa annonser där de söker den perfekta kandidaten tar på ens självkänsla för inte är det mig de söker. De flesta annonserna ryggar jag tillbaka av, en lång lista på arbetsuppgifter och jag undrar hur sjutton ska man hinna med dem? Jag vet att jag fått en törn och ifrågasätter mina egna kompetenser. Är inte arbetslivserfarenhet värt något idag? Jag vill ju allra helst ha ett lagom roligt jobb med trevliga kollegor, rättvisa chefer och stimulerande arbetsuppgifter. Kunna lämna jobbet där, njuta av de lediga dagarna och känna att det finns plats för utveckling. Att få nej, på nej, på nej är ju jobbigt att hantera. Men jag börjar lära mig se det som att det inte var något för mig ändå. Så vad gör jag på dagarna då? Jo jag:

Vaknar kl. 7,30 gör en kopp färsk ingefära i hett vatten.

Yoga/stretchar i 30 min

8. 15 Äter en mumsig frukost tex: en smoothie på äpple, aroniabär, svartvinbär (från förra årets skörd) kanel, en sked ekologisk musli, linfrön, solrosfrön, en dutt honung och en sked spirulina.

8.30 En kopp ekologisk kaffe och smörgås på det. Läser ETC eller Fria

9.00 Scrollar igenom de olika jobbsidorna, sparar alla ev. jobb jag ska söka.

10.00 väljer ett att fokusera på. Kollar in deras hemsida läser på lite om företaget. Börjar formulera ett personligt brev.

12.00 Ut på promenad i rask takt cirka en timme.

13.15 börjar preppa för lunch. Något vegetariskt och kanske till och med vegan.

14.00 läser igenom ansökningar skickar dem.

15.00 fritt val – pluggar till körkort, läser, eller ser någon serie.

På kvällen innan jag ska lägga mig för att läsa mediterar jag i tio minuter för att släppa allt som dykt upp under dagen och förbereda mig för en drömrik natt.

Den här rutinen passar mig så bra, jag har insett att jag inte kan söka jobb hela tiden utan måste göra annat med. Och vissa dagar finns inga intressanta jobb eller jag känner mig alls peppad då passar jag på att göra något jag tycker ger mig något. Och jag skulle ljuga om jag sa att det är jobbigt att vara arbetslös, visst, vissa dagar känns det ju. Men jag klagar inte en dag som idag eftersom den är solig så kan den spenderas ute så länge det går.

IMG_2693IMG_2696

Lunchtips!

Ta en skiva rågbröd, riv en morot, lägg på några gafflar surkål och några klickar ärtröra.

Ärtröra:

två-tre nävar frysta ekologiska ärtor
en liten bit färsk ingefära
riven pepparrot
en dutt eller två ekologisk rapsolja
salt och peppar

Kör alltsammans i en mixer
rosta en näve solrosfrön och kör i det i mixern.

KLART! ÄT!

2 Comment

  1. anneli wikström says: Svara

    önskar att jag kunde vara lika nyttig som du…men det ska jag börja jobba på..Kram

    1. Du är väl nyttig? jag försöker utgå från vad min mage gillar, vi har väl ungefär samma problem med den :)

Välkommen att lämna ett ord eller två