Välj en sida

Min skrivare tycker tydligen inte om svart. Det spelar ingen roll hur mycket jag försökt den bara vägrar. Att jag delar hus med någon som gör skillnad på färg och färg! Visst jag älskar också färg, starka kulörer, i mönster överallt i vårt hem. (obs menar inte mitt och skrivarens hem, även om vi är överens och just färg..). Men vill jag läsa mina textutkast i gult eller rött? Vill mottagaren få ifyllt formulär i lila? nej. Jag tror inte det. Men ok. Det kan vara mitt fel från början. som vanligt ville jag tjäna en slant så jag tog och beställde färgpatronkopior, det funkade till en början vill jag minnas. Men sen blev skrivaren stående, ett halvår år eller så. Färgerna torkade inuti. Jag beställde en ny patronkopia i svart. Men ut kom blankt. jag köpte helt nya patroner i det rätta märket – dyra såklart! och det fungerade. Blå, gul, rosa men inte svart. Förbannade!! Så nu sitter vi här. Skrivaren intet anande att den kanske kommer skrotas. Men det gör så ont i mig! varför köpa nytt när det man har fungerar (ja, nästan helt fullt). Är det så att elektroniska produkter är framtagna för att inte hålla särskilt länge, är det så? När ska det då göras produkter som ska hålla, kanske en hel människolivslängd. En del orkar faktiskt inte hålla på att byta upp sig hela tiden, är nöjda med det dom har även om det är modell urgammal. Och att laga är nog inte ens värt att tänka på, det brukar ju kosta mer än en ny. Allt jag vill är att kunna skriva ut, vad jag vill när jag vill. I svart. Helst.

Förutom det så läser jag om min favoritkvinna Frida, där kan vi prata färgstark. Så modig, och stark. Men så sorgligt på samma gång.

IMG_2580