Välj en sida

Förra veckan var jag i Strömsund i några dagar. Vi har kommit långt i processen med personlig assistans för pappa och nu var det dags att intervjua och träffa potentiella assistenter. Kjell från Hela Sveriges Assistans kom upp från Stockholm för att hålla intervjuer. Det var totalt ett 40-tal sökande som till slut narrades ner till 4-5 stycken som vi träffade tillsammans med pappa. Det var så spännande att få träffa de som sökt men också omvälvande för nu ska de jobba med pappa ensam i hans hem. Även om jag själv har erfarenhet av yrket så känns det såklart annorlunda när det blir i ens egen närhet. Pappa förstår inte riktigt vad som är på gång, så det gör det inte enklare, att försöka förklara.

Men det gick bra i alla fall och jag hoppas vi hittat bra personer till honom. Det kommer så klart ta tid att få igång allt, med nya rutiner, lära känna varandra, få iordning lägenheten osv. Och vilken lägenhet sen! Vi hade sådan tur att få tag i den, den är stor, 120 kvm med egen entré på markplan. Utsikt över Vattudalen, ett stenkast till vattnet. Det finns ett stort rum till pappa, stort kök med svängrum för rullstol och bra arbetsytor, ett rum för assistenter, vardagsrum med stora fönster och breda fönsterbleck i marmor. Ett stort duschrum, en stor toalett och separat toa för assistenter och gäster. Längtar till vi kan börja få iordning tillsammans med pappa där. Jag hoppas allt kommer gå bra, att han får bli mera aktiv för nu är han så rastlös och det kommer bli så annorlunda nu när han får eget boende och assistenter till hjälp.

Det var några intensiva dagar, med mycket känslor, så på hemvägen stannade jag till vid spegeldammen för att återhämta mig lite. Så vackert där är. Grät en liten skvätt, och det var skönt!

24042015-IMG_7489

24042015-IMG_7492

24042015-IMG_7493

24042015-IMG_7503

24042015-IMG_7499