Välj en sida

Det är tur man lär så länge man lever. Efter en en heldag och kväll med många intryck tog jag mig ut till min favoritutkiksplats på ett litet berg, någon timme efter att ha kommit tillbaka från äventyret i Härnösand. Packade väskan med en kanna med te, skorpor, frukt, kamera och skrivbok, satte mig på ett lämpligt ställe och lät solen och naturen fylla mig med ro. Men jag tänker att det kanske låter ljuvligare än vad det är för det är också så att jag har en livlig fantasi och är rastlös speciellt när jag är trött.

Så när jag sitter där och andas djupt, känner solens varma strålar mot mitt ansikte, får jag för mig att ett djur (varg, björn, älg) smugit upp bakom mig. Det kanske knakar som det gör i skogen, då vaknar mina tentakler och jag måste spana. Fantasin skenar iväg och det finns ingen hejd på vad som ”skulle kunna hända”. Samtidigt som jag försöker njuta, blir jag rastlös. Plockar fram fika, börjar fota, försöker skriva, tankarna börjar vandra. Efter en halvtimme packar jag ihop och går på upptäcktsfärd i stället, fotar mossa och djurspill. Kramar ett träd.

Och så är det. Behöver lugn och ro men samtidigt beroende av stimulans. Som nu; sitter i köket och skriver detta, samtidigt som Ring P1 är på radion och sambon pratar konspirationsteorier. Men snart behöver jag gå i från och göra något annat. Jag funderar ofta på saker jag skulle vilja göra, skapa. Men få hela tiden komma tillbaka till vad som måste göras först. Prioritera. Inte mitt favoritord. Så får jag en tanke börjar kolla upp, då en stund handlar allt om just det. Sen någon dag senare kan jag ha glömt bort det om jag inte skrivit upp det. Har flera projekt jag vill sätta igång med men vet inte vad jag vill göra först, så då blir det ingenting istället. Jag skulle vilja kunna fokusera mer på att rikta energin dit jag vill. Och göra klart innan jag börjar med annat för det är också typiskt mig att inte slutföra. Nu växer berget av tankar och idéer och snart blir det oöverstigligt. Samtidigt är jag van att ha det så här och som sagt – man lär så länge man lever – men somliga ting tar längre tid att lära sig…

15032015-IMG_7315

15032015-IMG_7318

15032015-IMG_7319

15032015-IMG_7328

15032015-IMG_7331

15032015-IMG_7336

15032015-IMG_7340