Music that fills your soul

DSC_0758

Igår var jag med om en musikupplevelse som berörde mig djupt. Ni vet när musik når ändå in och fyller ditt inre med värme, du känner dig fridfull, stillsam, fylld av känslor, berörd så tårarna fyller ögonvrån. Så kände jag igår. Jag ville bara springa upp och krama den underbara kvinnan som stod på scenen med sin gitarr. Martha Tilston heter hon, bördig från Brighton i England. Hennes röst, mjuk och len med mycket kraft. Jag påmindes om Joan Baez, Joni Mitchell, Beth Orton – alla med otroliga röster och fantastiska kvinnor.

Martha bjöd på folkvisor, egenskrivna texter och några covers, jordnära, ödmjuk, levande hon fångade oss alla. Till och med så att många av oss sjöng med i refränger. Det lät så stämningsfullt så hon ville anställa oss alla. Idag kommer Spotify gå varm med hennes musik, jag kommer garanterat köpa en skiva av henne innan hon åker tillbaka till Cornwall där hon bor med sin familj.

Förövrigt så känns det privilegat att få se bra musik i vår lilla by, att artister vill komma hit och spela är ju himla häftigt. Att kunna mötas och umgås, fika, ett sätt att komma varandra närmare och känna gemenskap. Något näsåkersborna är grymma på att göra. Här kommer några klipp på låtar hon spelade.

Låten nedan är skriven till alla flyktingar som flyr över havet.

Hennes hemsida hittar du här: http://www.marthatilston.co.uk och så finns hon på Spotify, lyssna! Hoppas du också får uppleva musik som berör. :)

Kram!

Välkommen att lämna ett ord eller två