Kreativitet och terapi

23042014-IMG_6020

Söndag idag och ännu en fantastiskt solig dag, har varit ute hur mycket som helst den senaste tiden. Häromdagen gjorde vi upp en liten brasa ute på en udde nere vid Mälaren, plockade nässlor, kirskål, lönn, lagade en smarrig nässelsoppa och igår blev det en omelett på kirskål. Det har kliat i pysselnerven så jag har hittat olika projekt som att sy en kaftan och målat om grovsoprumsfyndade balkongstolar. Känner mig så mycket starkare och stabilare nu, något har hänt, en pollett har trillat ner och jag har tagit viktiga beslut. Men framförallt har jag sagt nej, inte gått emot min intuition, stått upp för det jag innerst inne vill. Och just nu är det viktigt för mig att göra. Har varit alldeles för tillmötesgående, stövlat över mina egna behov, känt ångest över situationer. Min terapeut säger att jag kommit långt, men att det är en bit kvar. Och min läxa till nästa gång är att våga vara besvärlig, ifrågasätta, göra min röst hörd.

Jag har testat många olika terapeuter de senaste åren men hon jag går hos nu är allra bäst. De tidigare har jag bara berättat om det som tynger min ryggsäck sen när jag mått bättre har det tagit slut. egentligen har det inte varit till någon hjälp alls för mig, visst att få vädra och prata om känslor men jag behöver verktyg för att förstå och förändra. Det har jag verkligen fått nu, flera verktyg och oerhört många insikter. Ibland kan jag verkligen märka när jag liksom förstår sambanden och den förståelsen gör det lättare att hantera situationer. Mycket av min problematik kommer från tonåren, en tid som påverkat mig mer än jag tidigare förstått. Jobbiga perioder har satt djupa spår, osäkerhet och dålig självkänsla dolde jag med att dricka och härja runt. Och det tog jag med mig till London, där det även eskalerade. Jag ångrar inte det liv jag levt, men jag kan önska att jag tidigare fick förståelse för varför.

Idag mår jag så mycket bättre och jag känner att jag börjar hitta mig själv och den person jag vill vara. Jobbar mycket med att inte jämföra mig med andra, försöker sträva efter att göra det som ger mig styrka och glädje i det enkla. Hitta yin och yang i livet och försöka njuta så mycket det går.

05042014-IMG_5908 23042014-IMG_6020

23042014-IMG_6019 23042014-IMG_6026

Mönstret till denna supersköna och enkla kaftan hämtade jag från en av mina favoritbloggar : www.karinskonstgrepp.se

Följde grunderna sen klippte jag till och anpassade den lite. Kommer definitivt göra fler så sköna att ha på.

Fyndade en Melkaskjorta på röda Korset i Kalix, har letat en skjorta med perfekt passform och det har denna. Men det saknades flera knappar så jag bytte till gröna jag haft i knapplådan sedan länge.

24042014-IMG_6028 27042014-IMG_6041

Men bästa fyndet är stolarna behövde verkligen något att sitta på ute på balkongen. Först slipade jag ner den gamla bruna färgen, därefter köpte jag tre olika färger med Herdins Äkta bets. (Här skulle jag såklart helst valt ett ekologiskt alternativ men det fanns en öppnade burk med lackbets och istället för att slänga är det bättre att använda upp!) Jag valde röd, gul och grön. Ena stolen blev röd och gul och den andra grön, gul och träfärgad. Blev riktigt nöjd faktiskt.

25042014-IMG_6033 25042014-IMG_6036 26042014-IMG_6038

Och slutligen den goda maten. Nässelsoppan kryddade jag med fänkål och istället för grädde tog vi oatly, till det gjorde vi en form av klimp, kokt potatis som man mosar och blandar med mjöl sen kokar med buljong. Till det ett kokt ägg hur smarrigt som helst. Omeletten gjorde vi på kirskål kryddat med fänkål och koriander, toppat med peccorinoost. Mums!

Idag ska jag förvälla resten av nässlorna och stoppa dem i frysen, och i morgon ska jag göra min första smoothie på dem. Får se hur det blir.

Ha en finfin söndag!

4 Comment

  1. anneli wikström says: Svara

    Underbart att höra din livsenergi..ska bara vända till det bästa!!Bra att du är och har tagit en terapeut till hjälp och att det har fungerat bra,du har fina tallanger och jag är glad att du tar fram det kreativitet och känsla..Jätte fina stolar du målat!och dina expriment rätter ser väldigt goda ut..Puss o kram..från mamma..<3

    1. Tack! Ja det är skönt att tillåta mig själv att göra saker igen. Hittar många nya projekt att ta mig an :) kram

  2. marianne lundgren says: Svara

    Men Erika va duktig du är.! Maten ser jättegod ut men jag har inte den kunskap som behövs för att använda naturens resurser fullt ut men jag köper ekologisk mat så långt det finns i affären. Köpte en symaskin för ett år sedan, vill gärna ha nåt kreativt att syssla med i framtiden mer än att virka och sticka. Kul att ni flyttar närmare. Esbjörn gör framsteg och ingen vet vad som händer i framtiden. Kanske kan han resa och hälsa på er!? Stolarna blev jättefina! Kram Marianne

    1. Tack Marianne :) Börja sy! så roligt även om det krånglar till sig ibland. Men med övning blir man bättre. Jag vill kunna virka mer ska verkligen försöka lära mig till vintern. Jag ser jättemycket framemot att flytta närmare dig och pappa och alla hemma i Söråker och Timrå, då kan man ses lite oftare :) kram

Välkommen att lämna ett ord eller två