Knausgård fick mig att sluta läsa.

10012015-IMG_6981

Jag tillhör en av dem som blev lite som frälst av att läsa Knausgårds Min kamp. Hans sätt att skriva drog in mig fullkomligt hänsynslöst i hans liv, jag hade svårt att sluta läsa om kvällarna och fick ångest när jag var tvungen att vänta till nästa del skulle släppas. Tills del 6 kom. Då tog det tvärstopp. Det var när han började skriva om filosofi och litteratur, säkert intressant men för mig så gick det bara inte att fortsätta. Så jag la ner alla försök och tänkte att den får vila ett tag. Men nu har det gått ja ett år kanske till och med och jag känner mig inte ens sugen att plocka upp den igen. Men det slog mig häromdagen att jag inte läst något skrivet av det manliga könet alls sedan dess. Däremot massor av kvinnliga författare. Intressant när jag funderar på varför det blev så. Och jag tror det faktiskt bottnar i att jag blev trött på att läsa stereotypa scener i litteraturen, samt att mitt uppvaknande av de sociala strukturerna, jämställdheten och feminismen har fått mig att reagera starkare på sådant som jag bara ignorerade förut. Kunde inte bli bättre tycker jag, får ta och tacka Knausgård!

Och jag tänker fortsätta hålla mig borta från männen ett tag till. Har en låång lista på bra litteratur att förkovra mig i. Tipsa gärna dina egna bästa böcker!

OBS! Rubriken är inte tagen från Aftonbladet.. 😉

Har läst dessa sedan manuppehållet:

Sara Stridsberg: Happy Sally, Darling River
Sarah Blake: The Postmistress
Therese Söderlind: Norrlands Svårmod
Simone De Beavouir: Den Inbjudna ( ska läsa Det andra könet)
Siri Hustvedt: The Summer without Men

Läser nu: Alice Munroes Tiggarflickan samt Susanna Alakoskis  Håpas du trifs bra i fengelset.

05012015-IMG_6923

 

10012015-IMG_6976

10012015-IMG_6981

Välkommen att lämna ett ord eller två