Välj en sida

Något jag brottas dagligen med är att hitta fokus. Att ha flera lösa trådar gör mig förvirrad och det leder ofta till felprioriteringar. I dagsläget borde mitt främsta fokus vara att få till mitt företag, men även där vet jag inte riktigt vilken väg jag ska gå. Samtidigt så går det sakta framåt och jag har låtit det få ta den tid det behöver, låta beslut mogna sakta så jag inte ivrar in i något som jag sen känner blev fel. I det här stadiet är allt möjligt och jag ser potential i det mesta. Det jag vet allra säkrast är att jag ska jobba så mycket som möjligt hemma, med något som jag får mejsla fram själv. Sen vad det är återstår att se.

I have a hard time finding focus. With too many loose ends I end up feeling confused and I can’t prioritise correctly. Right now my focus should be on my own business but it’s difficult to now which way to go. At the same time I’ve decided to let it take time and not make hasty decision that I will later regret. All I know for certain is that I want to work from home as much as possible, but how and with what only time can tell.

tarot6-av-6

Collected memories

Balanserar mitt timvikariat med mina timmar på Urkult, samtidigt som jag vill satsa på mitt företag och som jag har ideella uppdrag. Och går en distanskurs i läkeväxter. Självklart blir det för mycket. Och det är väl där skon klämmer. Något måste bort. Jag inser att det ideella måste ta minst tid just nu och jag måste vara ärlig med vad som känns lustfyllt eller inte. Självklart vet jag vad som måste göras men den plikttrogna flickan inom mig bromsar. Men om jag inte följer mitt hjärta så kommer jag bli olycklig.

I’m balancing my part-time job as a carer for elderly with my part-time job in marketing for the company I’m working for. At the same time I’m trying to start my business and I’m attending a course in herbalism. Add to this my engagement in voluntary work for the local magazine and arranging concerts for the villagers. Of course it’s a lot on my plate. I now I need to make priorities and the voluntary work need to go for the time being. But I feel obliged and it’s hard to let go. But if I don’t follow my heart I will end up unsatisfied.

tarot-7-av-3

Sacred morning ritual

Vi går in mot vintertid och min allra starkaste önskan är att få grotta in mig hemma, elda, dricka te, läsa massor med böcker, yoga och meditera. För att uppnå det är det än viktigare att jag gör hårda prioriteringar, bort med allt som tar onödig energi. Till min hjälp använder jag tarotkort. Jag har så länge jag kan minnas varit intressera av tarot och astrologi, läser alltid horoskop och älskar såna där långa horoskop. För länge sen fick jag en tarotlek av några vänner, men då visst jag inte vad jag skulle använda dem till tror också jag skulle ha mottagit budskapen på fel sätt. Även vetskapen att många tycker tarot är trams och hokus pokus har gjort att jag inte berättat för andra om intresset.

Coming in to wintertime my highest wish is to stay at home, make a fire, drink tea, read a lot, do yoga and meditate. But in order to reach that goal I have to find focus and do what I must. To my help I use tarot cards. Tarot has been a secret interest of mine for as long as I can remember. I love astrology and tarot readings. Some friends of mine gave me a deck many years ago. But at the time I didn’t know how to use them and I think I would have taken the cards messages wrongly. I also felt it was a stupid thing to like since many think of tarot as silly.

tarot2-av-6

Daily draw

tarot-9-av-3

New moon draw

Att använda tarot känns som en naturlig del i mitt spirituella uppvaknande. Nu när jag landat på min plats kan jag äntligen utforska mitt sanna jag. Lyssna på min intuition och följa mitt hjärta. Tarotkorten ger inga rätt eller fel ”svar” det guidar mig mot det jag redan vet och upplyser om det jag bör tänka på. Korten jag drar ger mig en riktning till var jag ska gå, men det kan också betyda att jag gör motsatsen.

But using tarot is natural part of my spiritual awakening. Since I have landed and started to let me be guided by intuition I can search for the true me. The tarot doesn’t give right or wrong answers the guide me towards what I already know but need to be pointed at. The cards lead me in the right direction but I can also decide to do the opposite.

tarot4-av-6

Crystals and sacred stones

tarot3-av-6

My home-made tarot bag

tarot5-av-6

My tarot book

Det handlar även om ritualen, att landa i nuet. Jag tänder ljus, sätter mig bekvämt på yogamattan, mediterar och lägger sen mina kort. Just där i det ögonblicket är jag fullt närvarande, jag försöker fånga min intuition till vad korten vill säga mig. Men eftersom jag är en person som vill läsa mig till saker så har jag min tarotbok nära till hands. Jag använder också kristaller och andra betydelsefulla stenar när jag gör en läggning. Det blir en ritual som skänker frid och styrka. Efter en läsning har jag fått nytt fokus och jag tro på det som ett hjälpmedel. Det hjälper i alla fall mig att hitta rätt.

Använder du tarot? Vad gör det för dig?

It’s also about the ritual, to be in the now. I lit candles; sit down comfortably on my yoga mat, meditating before laying my cards. In that moment I’m fully aware, I try to se what my intuition tells me, but being one who likes to read and have something to lean back on I use my tarot book for longer descriptions. I also like to put out crystals and sacred stones. It becomes a ritual that gives me peace and strength. After a reading I have found a refreshed focus and it will help me move further. I do believe it’s a good tool to use and it certainly helps me.

Are you a tarot user? what does it do to you?

tarot1-av-6

Sacred altar

INSPIRATION 

A few days ago i heard a podcast about tarot which inspired me to write this blogpost. You can listen to it here: Beingboss podcast Alana Fairchild

I find many inspiring tarot user on instagram: ethonyThe wild UnknownBlack and The MoonBrooklyn tarotThe Woman Who Married a Bear

happy tarot!