Välj en sida

Att ha en livlig fantasi kan vara roligt när jag går ute i skogen och ser tomtar och troll bakom varje tall. Det är också bra när jag läser en bok för jag hamnar i boken och det blir som en film, eller som häromkvällen då jag inte kunde sluta titta in i fönstret till Distriktsköterskemottagningen för jag tyckte mig se en man sitta i ett av rummen, men han satt då väldigt stilla väldigt länge. Men min fantasi lägger också ofta krokben för mig själv då jag tycker mig kunna förutse hur saker och ting ska gå. Jag tänker flera steg framåt när jag faktiskt inte har en aning om hur det kommer att bli.

Det gör det krångligare att uppnå mina drömmar, en längtan eller mål till det som jag faktiskt vill nå eller göra. Jag är också spretig i det jag tycker om och tycks inte hitta någon sammansättning i det hela; vilket resulterar i dilemman om vad jag ska lägga min tid på. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra, eller hur. Eftersom jag valt att jobba mindre så har jag numera gott om tid till att utstaka min egen väg. Skilja på vad som kanske kan generera pengar och det som är enbart hobby. Det är en lång process och det går långsamt men den går i alla fall framåt.

För att hålla mig i kurs behöver jag hjälpmedel för at nå mina mål. En av dessa är en bok som heter The Artist´s Way av Julia Cameron, ”En kurs i att upptäcka och återfinna ditt kreativa jag”, som jag köpte i London för tolv år sedan då gick jag en skrivkurs i kreativt skrivande och den hjälpte mig att komma igång. Nu var det dags att damma av boken igen och sätta igång. En av de grundläggande övningarna är att skriva Morning pages tre sidor varje morgon direkt efter uppstigande, man ska bara skriva på inte stanna upp. Det är ett sätt att få ur ”skräpet” som ligger i ens undermedvetna. Tankar som samlats under natten osv. Därefter skriver jag tio affirmationer, alltså positiva bekräftelsemeningar om mig själv, och fem negativa tankar som jag också omvänder till positiva.

Varje vecka ska jag också göra övningar, skrivövningar och andra kreativa. I veckan skrev jag ett långt brev till mig själv som jag ska läsa, där jag går till attack mot mina ”monster” som sätter krokben. Jag ska också gå på dejt med mig själv, alltså göra något som jag tycker om.

Dessutom har jag påbörjat en kurs på Moderskeppet, en nätsajt som tillhandahåller kortare kurser inom foto, bildbehandling m.m. Kursen jag går nu heter Visuell kommunikation och behandlar bildtänkande, precis vad jag behöver för att komma vidare i mitt fotande.

Jag har hållit på ett par veckor och det är riktigt kul, äntligen vågar jag satsa lite på mig själv och mina drömmar 🙂  Detta leder också till beslut att satsa på riktigt och investera i det som behövs. För nu kan jag inte gå och skjuta upp saker och ting, i väntat på vaddå??

 Klicka på ikonen i någon av bilderna för att se ett bildspel. 

[RPG id=22617]