Augusti

Augusti

Kom och gick. En månad jag vanligtvis tycker om men som inte var någon favorit i år. Den var liksom konstig, jag kände mig som i limbo fast mellan två punkter. Men det var en blandning av bra och mindre bra och slutade på topp.

ENG: August recap. The month came and went. It had its highs and lows. I did my first year as a co-worker for the music festival Urkult. After that I hurt my back and couldn’t move properly for weeks. I had a low dip but slowly came back and the month finished on top.

IMG_4585 IMG_4631 IMG_4657 IMG_4690
1. My festival badge 2. View over Nämforsen 3. Sister and mum visit 4. taking a time out

Först var det Urkult, mitt fjärde totalt men första som festivalmedarbetare. Det var bråda dagar innan festivalen då jag dels var Pressansvarig och hade alltså hand om press och media. Från början skulle det handla om att ackreditera alla som vill komma och fota och skriva om festivalen, men i år dök det även upp ämnen som jämställdhet och sexuella trakasserier. Det blev en djupdykning i att bemöta media och det var lite läskigt. Men jag tror jag klarade det bra. Att vi är en jämställd festival är inget att hymla om Urkult har bra statistik och det är vi stolta över. Men det andra ämnet är lite mer prekärt och något alla måste jobba för att motverka. Men på det stora hela var det återigen en lugn och trygg festival, och att läsa besökares och artisters lovord är motiverande.

Urkult tog slut och jag med det tror jag. Fick ryggskott och blev nedstämd en period. Det var tufft. Men återhämtade mig sakta, vilade mycket, tog det piano. Mor och syster kom under Urkult och fick bo i vårt nya hem.

IMG_4744 IMG_4760 IMG_4775 IMG_4738

1. Car selfie 2. Posing in Härnösand 3. I’m a feminist – Javisst! 4. Finding inner focus 

Vi åkte till Härnösand och Dr Fryklund. En känd fertilitetsläkare som gav oss flera svar under det korta besöket. Efter att blivit dåligt bemötta vid tidigare sjukhusbesök kändes det så skönt att äntligen få hjälp. På måndag ska jag undersökas mera grundligt.

ENG: My partner and I went to a infertility clinic for the first time and was relieved to finally get some proper help.

IMG_4785

IMG_4807

Photos taken in Härnösand

Skördetiden är här! Det växer oändligt mycket svamp och bär så borde nästan bo i skogen just nu.

ENG: It´s harvest time! The forest is full of mushrooms and berries waiting to be picked.

IMG_4661 IMG_4694 IMG_4714 IMG_4703
1. Blueberries forever 2. Mushroom times 3. Picking up our share from Nyttogården 4. Home made Ghee. 

Det var manusstopp för Byabladet som jag skriver för. Bråda dagar att få ihop allt men nu återstår bara korrläsning. Jag har investerat i ergonomi, hejdå gamnacke!

Jag har gjort egen Ghee, alltså smör som reducerat bort alla mjölkproteiner kvar blir rent smörfett som är både nyttigt och gott. Lite nötig smak och som jag blandar ner i gröten.

ENG: I’m writing for a local paper called Byabladet (the village paper) I have invested in a wireless keyboard and mouse because I have to sit comfortably when writing. 

I have also made Ghee, which is very good for your inside system. 

IMG_4798 IMG_4827 IMG_4851 IMG_4878
1. Byabladet meeting 2. New toys 3. Hello from the shed 4. Proud land owner

Bye, bye August, welcome September! 

IMG_4824

Bonus videos: 

I made a bathrobe/kaftan/kimono 

We went up to the hill and fell in love with the view. 

Välkommen att lämna ett ord eller två